Copenhagen Carnival inviterer til fest på Rådhuspladsen

Det årlige karneval i København har i år valgt at rykke teltpælene op i Fælledparken og flytte årets mest farverige fest til Rådhuspladsen for at holde omkostningerne nede.

På lørdag d. 8. juni bliver Københavns gader og stræder endnu engang omdannet til et virvar af fjer, glimtende pailletter og festlige sambarytmer, når Copenhagen Carnival indtager Strøget. Men noget nyt i år er, at det store show efter paraden ikke bliver afholdt i Fælledparken men derimod på Rådhuspladsen på grund af økonomiske årsager.

”Vi har valgt at nedskalere Copenhagen Carnival til en enkelt dag og én scene i år, da vi er ved at genopfinde og genopbygge karnevallet fra bunden – og vi vil være helt sikre på at det løber rundt. På grund af nedjusteringen har bestyrelsen samtidig valgt at takke nej til bevillingen fra Københavns Kommune, da vi ikke er sikre på at kunne leve op til alle de krav der følger med”, siger karnevalsleder Louise Kubert.

Copenhagen Carnival har de seneste år kæmpet med økonomien, og den årlige begivenhed var meget tæt på at blive aflyst sidste år, for første gang nogensinde siden 1982. Men et hold af ildsjæle har kæmpet en kamp for at stable et spektakulært show på benene og det hele udfolder sig på lørdag. Derudover har de allieret sig med nogle folk fra andre Festivaler, bla. RF Experience, der er en del af Roskilde Festival, som hjælper med at afvikle dagen.

”Vi har fået stablet noget vildt fedt på benene for ganske få midler, som Københavnerne godt kan glæde sig til. Der er lånt ting i øst og vest for at det overhovedet kan lade sig gøre, og alle der er inde over støtter ekstra meget, af ren og skær kærlighed til karnevallets overlevelse. Så efter den traditionsrige Strøgparade vil der være et tætpakket sceneprogram med små 1000 danske og udenlandske artister, der kommer og optræder. Og derudover har vi et særligt anderledes udvalg af spændende mad- og drikkeboder”, siger Louise Kubert, som finansierer en større del af afviklingen på Rådhuspladsen med indtægter fra støttefester, hvoraf den sidste Afterparty støttefest afholdes på Teglværket om søndagen med masser af shows og Afterparty for børn.

Den årlige parade bliver sat i gang klokken 10.00 ved Kongens Nytorv på lørdag. Derefter går den gennem strøget og ender på Rådhuspladsen, hvor det store karnevalsshow tager over fra klokken 12.00-24.00 med gratis adgang for alle.